Laimu bieži izmanto, lai izceltu citu pārtikas produktu un dzērienu garšu.
Laims lielos daudzumos satur C vitamīnu, kā arī B vitamīnu, kāliju, kalciju, fosforu, dzelzi, tiamīnu, riboflavīnu, pektīnu.
Laimu rekomendē sirds un asinsvadu slimību profilaksei.
Pateicoties askorbīnskābei un kālijam, laims ir spējīgs nostiprināt asinsvadu sieniņas. Laims pasargā zobus no kariesa un sliktām nogulsnēm, novērš smaganu asiņošanu.
Laims satur pektīnu, kurš veicina toksisko vielu izvadīšanu no mūsu organisma.
Ēteriskās vielas, kuras satur šis zaļais auglis, uzlabo apetīti, palielina kuņģa sulas izstrādi, stimulē gremošanas traktu, tāpēc austrumu virtuve pie pusdienām vai vakariņām piedāvā mērces vietā laima daiviņu.